Ето и снимките, мисля че е резултат от прегряване но може и да е от чужд предмет. Пак казвам, няма луфт, не пипа масло, ама е за ремонт. Както колегите казаха има доста други причини колата да е тромава. Добра диагностика може да спести много главоболия и средства.
Известие
Collapse
No announcement yet.
нов потребител- проблем с турбото
Collapse
X
-
Интересно!
Я дай една снимка където се вижда вилката която мести геометрията, да не би да няма стопур!
Такива неща се случват при 136-коньовите, но там е малко по-различно положението!
А и видимо не изглежда чак толкоз задръстена та да се изкривят така лопатките!
Съжалявам, че се отклонихме малко от темата!
Има ли силно виене от турбината, някакво стържене!
Махнете маркуча от дебитомера към турбото и проверете за луфтове като клатите перката, нагоре-надоло, навън на вътре!sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщениеИнтересно!
Я дай една снимка където се вижда вилката която мести геометрията, да не би да няма стопур!
И за мен е необяснимо, какво е довело за това състояние.
И да не цапъме повече темата, аз съм си решил проблема.
Мисълта ми беше че турбината освен да гори масло, може да има и други проблеми.Last edited by tonov; d.m.y г., 21:12.sigpic156 2.4 jtd 150hp.+++
Comment
-
Comment
-
Решение
Здравейте,
ето какво се случи.
Закарахме турбото в Разлог. Провериха модела , за резервни части- казаха всичко има!
Разглобиха го пред нас , за да кажат колко ще струва ремонта. Много трагично изглеждаше , казаха че с маслото е бил проблема. Сигурно имаше 3 см мазнина по него. Почти всичките му части- за ремонт.
Цена 680 лв.
Оставихме го. След два дни- на третия беше готово.
Дадоха указания майсторите, които ще го сменят какво да почистят, стегнат по-колата, за да не се случи отново така. Коментар- италианците са много мърляви собственици.
Има гаранция - 6 месеца.
Хората ми се сториха коректни. В понеделник, ще го монтират в Благоевград. Дано да няма други неприятни изненади . Прикачвам снимки - преди и след диетата). Добро впечатление ми направи, че върнаха старите части в едно пликче, защото иначе аз няма как да разбера сменено ли е нещо или не.
Благодаря за всички коментари. Съвет от майстора- да видим какво масло е препоръчително за Алфите? Моля кажете
Comment
-
Пак за маслото
Имаме едно масло останало 5W/30 ESP Formula fully syntetic Mobil 1 около 3 литра дали не може по някакъв начин да го използваме? Могат ли да се смесват масла? Прочетох, че трябват 5 литра някъде. ? Алфа 147 1.9 115 к.с . Ако не става моля за конкретни отговори за масло до 20 лв/ литър.Last edited by rapuncel; d.m.y г., 21:36.
Comment
-
Selenia WR Disel 5w40 или някое подобно.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщениеSelenia WR Disel 5w40 или някое подобно.
Това е вярното масло.
Или някое друго 5w40 пълна синтетика. Но Селения за мен си е най добре.Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Comment
-
Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщениеИ не си правете експерименти със смески.
Това е вярното масло.
Или някое друго 5w40 пълна синтетика. Но Селения за мен си е най добре.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
Comment